Posted by: ingjerdschou | May 19, 2011

Aftenposten slår i dag 19.5.11 opp anbefalinger fra OECD rapporten – om at hvis Norge skal nå klimamålene må alt bli dyrere; mer bompenger, dyrere diesel og bensin

Min raske kommentar;
Folk både i distrikt og byer skal på arbeid. Vi kjører gjerne tog, buss eller sykler hvis anledningen og mulighetene byr seg. Det er bakstreversk politikk å kun øke kostnadene for reisende – og ikke oppstille alternativ.

Det viktigste miljøtiltak er å bygge jernbane. Med regjeringens satsing vil det ta mer enn 30 år gitt dagens tempo å få dobbeltspor Skien – Lillehammer – Halden / svenskegrensen. Det er å svikte både distriktene og byene.

Høyre har for lengst skjønt at nye grep må til og at bygging av infrastruktur handler om hvordan vi skal bo, arbeide og leve i Norge. Jeg er redd regjeringen hopper på grep om økte bompenger / avgifter og bensinpriser da dette er virkemidler som regjeringen er godt kjent med.

I et generasjonsperspektiv er det ”ikke ille artig å arve en nedslitt jernbane”, men utsiktene til at det vil skje med nå 6, snart 8 år med rødgrønn regjering er overhengende.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: